ВъпросиCategory: ХраненеЗапек при бебето
Anonymous asked 9 години ago

Яни, привет!
Един месец моето детенце беше само на кърма, но се оказа, че не е достатъчно и се наложи да приема и адаптирано мляко от началото на 5-тата седмица. Започнах след кърмене да дохранвам с АМ на друга марка, но в последствие предпочетох да давам Бебелан, откакто се храни с него (приключва първата кутия) се „запече“, изключително трудно се изхожда и количеството е минимално – какво бихте посъветвали?
Предварително благодаря?
Поздрави и слънчев ден!:)

1 Answers
Яни Ведер Staff answered 9 години ago

Здравейте Катерина, Вашето 6 седмично бебе преминава от четири седмици изключително кърмене на режим със смесено хранене като комбинирате кърмата първо с друга марка млечна формула и в последствие с BEBELAN Lacta. Това за детето Ви са доста промени и то само за шест седмици. Всеки път, младата и неразвита още изцяло храносмилателната система на бебето трябва да се адаптират към тези нови промени.
Запек съществува дори и при деца който приемат изключително и само кърмене. Ако бебенцето Ви наистина не страдат от горния тип запек, бих посъветвала да се продължи с кърменето, в съчетание с Bebelan Lacta 1. Храносмилането най-вероятно ще бъде нормализирано своевременно.
Междувременно, за да Ви дам по-конкретни съвети ще поискам ако е възможно да ми  изпратите отговори на имейл: askjanny@bebelan.eu на следните въпроси:
1. Каква е точната възраст на Вашето бебе?
2. Колко често на ден, кога и какъв обем от Bebelan Lacta 1 давате(колко бутилки от колко милилитра. давате, колко често кърмите?)
3- Давате Bebelan Lacta 1 точно преди или след всяко кърмене в едно хранене или едно хранене е кърма, следващото е млечна формула и после пак кърма и така нататък?
4- На тази възраст предполагам няма допълнително подхранване с всякакъв вид други продукти, все още, дори и сокове или бебешки чай? Очаквам Вашите отговори.