ВъпросиCategory: ХраненеС какво е най-добре да започна захранването?
Anonymous asked 9 години ago

С какво е най-добре да започна захранването и кое хранене първо да заместя?какъв е принципа, който да следвам?

1 Answers
Яни Ведер Staff answered 9 години ago

Здравейте, Благодаря за Вашият въпрос. Ще разделя въпроса на три части и ще опитам да отговоря на всеки един по отделно.
1. Какъв тип храна трябва да използвам  за захранването?
Захранването е до голяма степен свързано с местната култура, и точно с какво да се започне захранването (зеленчуци или плодове) варира в различните страни. Моят съвет е да започнете с пюре от еднокомпонентен зеленчук или плод, например морков или ябълка в малки количества и постепенно да добавяте нови, разнообразни видове.
2. Кое млечно хранене на ден от начало да заменя с пюре?
В началото не заменяйте никое от храненията. Когато започнете със захранването давайте само една или няколко лъжички с пюре между млечните хранения, като постепенно увеличавате количеството докато стигнете пълно хранене около втората седмица след започване на захранването. Тогава заменете едно от млечните хранения. Когато настъпи момента е най-добре да заместите едно от дневните хранения около обяд.
3. Какъв е основния принцип който да следвам по време на захранването?
Най-добре е да се обърнете за съвет към Вашият педиатър за подробен план за захранване. Моя генерален съвет е да не добявяте никаква сол или захар, да започнете с малко и да напредвате бавно като също използвате полезните съвети на интернет страницата на Бебелан  в секцията „Съвети“ раздел „ Как, Кога и какво – за захранването“. Успех