слон aquaЧистота от Майката Природа

BEBELAN AQUA е кристално чиста, висококачествена специализирана вода за кърмачета, добита от екологично чист и строго контролиран извор Калугерица, който се намира на 1,470 метра надморска височина в Национален Парк Пирин. Водата е с приятна мекота и ниска минерализация, което я прави оптимално подходяща за бебета и деца под 8 години.

Защо е важно водата да е с ниска минерализация?

  • Ниското ниво на Натрий и обща минерализация са показали благоприятен ефект за здравето на отделителната и храносмилателната система, и по-специално на незрелите бъбреци и жлъчка;
  • Високите нива на Калий понякога могат да предизвикат хиперактивност у малките деца;
  • Високите нива на Флуорид приемани от бебета и деца под 8 годишна възраст често довеждат до поява на проблеми със зъбите – флуороза. Нещо повече, нива над (6-10 мг/л) водят до развитие на костна флуороза;
  • Има европейски указания, според които деца под 7 години не бива да приемат вода с обща минерализация по-висока от 120 мг/л

Общата минерализация на BEBELAN AQUA е 75,2 мг/л, което е практически най-ниската минерализация за естествено добивана вода в България. Съдържанието на Натрий и Флуорид във BEBELAN AQUA също има най-ниското съдържание на Натрий и Флуорид в сравнение с всички Български бутилирани води.

Допълнително преимущество на ниската минерализация е неутралният ефект, който водата има върху баланса на солите и минералите при приготвяне на храна за кърмачета или млечна формула.

Въпреки че ниската обща минерализация е важна, хубаво е да има определени минерали:water small

  • Нивото на важния за костите минерал Калций във BEBELAN AQUA е 8.4 мг/л което е по-високо от останалите натурални води в България и едновременно с това е достатъчно нисък, за да не предизвиква проблеми с бъбреците и черния дроб.
  • Магнезият се съдържа в BEBELAN AQUA в значително по-високо количество от това на другите натурални и бутилирани води. Магнезият регулира работата на стомашно-чревния тракт и оказва благоприятен ефект върху бебета, които страдат от колики.

slonche voda

BEBELAN AQUA е микробиологично чиста и може да се използва за приготвяне на бебешка храна или разреждане на сокове без преваряване до 48 часа след отваряне на бутилката.

BEBELAN AQUA е с уникален минерален баланс, подходяща за консумация от новородени бебета, деца, бременни жени и кърмачки. Също е чудесен избор за хора, които са внимателни към диетата си и се опитват да водят здравословен начин на живот.